torsdag 23. april 2009

Mindomo - et tenkeverktøy

Mindomo er et tenkeverktøy, og det brukes til å lage tankekart. Elevene kan for eksempel lage tankekart i startfasen til en oppgave, eller som verktøy til å notere fra en forelesning.


Spesielt spennende er det at elevene kan dele sitt tankekart med andre, der partene kan delta i arbeidet med å utvikle tankekartet videre. På denne måten deles ideer og tanker. Det kan være en god og spennende måte å starte opp et gruppearbeid på. Det er kun en som kan redigere og gjøre endringer om gangen. Den som først logger seg på i Mindomo er den som kan gjøre endringer, mens de andre kun kan se tankekartet. Her må elevene bytte på. Produktet kan også publiseres om man ønsker dette.


Tankekartet kan utvikles til å bli så stort som man selv ønsker. Programmet har ingen fysiske rammer slik et vanlig ark har. Beklageligvis egnes disse kartene seg dårlig til skrives ut, men i fremtiden vil nok elevene bruke enda mer tid bak skjermen og da vil det ikke nødvendigvis være behov for å gjøre utskrifter.


I gruppeoppgaven om "Sosial programvare" har vi laget en oversikt over noen av de sosiale programvarene som finnes. Vi har plassert programvarene i ulike kategorier. Under sees bildeutsnitt av tankekartet vårt...som dessverre ikke er mulig å lese...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar