torsdag 23. april 2009

Netvibes

Netvibes er et nyttig verktøy. En god startside setter vi pris på. Ved bruk av Netvibes kan vi lage vår egen startside akkurat slik vi ønsker. Her samler vi våre favorittadresser, og andre småprogrammer som for eksempel kalkulator, kalender og huskeliste.



Til pedagogisk bruk i skolen synes jeg også Netvibes virker nyttig og spennende. Det er alltid et problem, særlig for de yngre elevene, hvor de skal søke for å finne informasjon. Problemet er vel egentlig at det finnes for mange muligheter. Ved at læreren lager et oversiktlig og godt informasjonsnav med søkermuligheter som gir gode treff, vil elevene lettere hente ut relevant informasjon. Ved å legge til flere faner vil man hele tiden ha muligheter til å utvide informasjonsnavet. Det var imponerende å se videoen i forelesningen om Wesch og hvordan han har klart å utvikle sin Netvibes med studentene sine. Det er nok fremtidens arbeidsmåte i skolen.



Henvisning til kilder og kildekritikk er en stor og utfordrende jobb vi må ta i skolen. Min erfaring når det gjelder elever på barneskolen, er at elevene har lite kunnskap om dette. Mye blir løst ved klipp og lim-metoden uten å henvise til kildene. Men som lærer er det min jobb å lære elevene dette. Her er det bare å komme i gang...



Under ligger min startside som fortsatt er under utvikling

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar